Crònica de la presentació de MDC a Alella

El Moviment Demòcrata Català es presenta al municipi d’Alella (Maresme),de la mà de l’Ateneu Alellenc.

ALELLA - PRESENTA MOV DEMOCRATA CAT - Foto Jordi Peñarroja P1240738

L’emblemàtica masia de Can Lleonart, d’Alella, va ser aquest proppassat dilluns l’escenari de la presentació de l’entitat independentista encapçalada per l’alcalde de Vidrà i Josep Maria Vila d’Abadal, de la mà de l’Ateneu Alellenc. L’objectiu de la plataforma és aglutinar als ciutadans independentistes que vulguin participar en el procés de transició nacional des de l’òptica del rerepaís, amb la finalitat d’incidir en la política des de fora de les estructures clàssiques de partit.

Davant d’una trentena de persones, el president de l’Ateneu Alellenc i organtizador de l’acte, Salvador Bonada, va destacar que l’objectiu és clar i ja hem començat el camí que ens ha de dur a tornar a ser lliures i sobirans, a forjar un nou país, i ho hem de fer com a poble i des dels pobles, teixint una comunitat. En aquest sentit, va insistir que estem en el moment més transcendent de Catalunya dels darrers 300 anys i que hem d’evitar reproduir esquemes centralistes i radials tant habituals en països veïns, a l’hora de bastir el nou estat propi.

D’altra banda, el President de MDC i alcalde de Vidrà, Josep Anglada i Dorca va destacar que el rerepaís s’ha menystingut durant molts anys i que ara és el moment d’organtizar-se, en motiu de la construcció del nou Estat Català, amb la finalitat d’evitar que aquests greuges es tornin a repetir.

Josep Maria Vila d’Abadal per la seva banda, va destacar que les nacions necessiten el territori, i per tant, que cal que tota la societat s’impliqui amb el procés d’independència, i d’aquí el paper del Moviment Demòcrata Català en la estructuració dels catalans del rerepaís. En aquest sentit, va manifestar que l’objectiu de MDC és fer política i influir en la política, transformant-la i no governant-la.

Seguidament, l’alcalde de Vic va demanar el suport al President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, perquè és ell i no els partits polítics qui ens ha de portar a l’Estat Propi, i va subratllar que l’estructura territorial a través dels municipis és vital perquè defineixen Catalunya. Referent aquest assumpte, va denunciar que el  govern espanyol vol eliminar aquesta força municipalista catalana mitjançant la reforma Local que vol impulsar el partit popular, i que aquest fet constitueix un atac frontal a Catalunya.

D’altra banda, el president de l’AMI va acusar als partidaris de la Tercera Via d’anar en contra la independència de Catalunya i va demanar que fossin apartats del procés perquè el poble demanem independència i no vies frustrades durant 150 anys, i rebutjades per l’estat espanyol.

Vila d’Abadal va declarar que cal canviar imminentment el sistema de partits per evitar la corrupció. Així, va assegurar que a través de les llistes obertes, la limitació de mandats i reduint el pes de l’aparell del partit polític evites d’entrada “els favors”, tot això sens perjudici del paper dels òrgans fiscalitzadors que han de ser-hi  lògicament i de les demés mesures a aplicar-hi, va assenyalar.

Finalment, el proper 15 de desembre, el Moviment Demòcrata Català es constituirà a les comarques tarragonines. Segons el responsable d’organització de l’entitat, Xavier Farrés, diumenge oferirem el Moviment a Tarragona amb l’objectiu d’aproximar l’entitat a totes aquelles persones que s’interessin a participar-hi, explicant la necessitat d’organitzar la societat catalana del rerepaís des de projectes polítics associatius que estiguin al servei del País quan se’ls requereixin.

Dimarts, 10 de desembre de 2013.

moviment@mdc.cat

Enllaç a la introducció complerta feta pel President de l’Ateneu

Anuncis

One comment

  1. margafdez

    Grcies Salvador, Estvem a Barcelona fen feina i donant el pesam a una amiga, per la prdua del seu pare. Salut !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s